Oke, ik zal het maar meteen eerlijk toegeven. Voordat ik überhaupt zwanger was en nadacht over het samen slapen met je baby op 1 kamer vond ik dat vrijwel direct complete onzin. Waarom eerst aan een klein bedje wennen om het vervolgens toch in een eigen ledikant op een eigen kamer te laten slapen? Waarom allemaal bij elkaar? Waarom ieder geluidje willen horen? Je hoort het vast wel als er wat aan de hand is toch?!

 

Maar tot 8 maanden geleden, de knop was vrijwel direct om. Eigenlijk begon ik nu alle andere moeders pas te begrijpen en hoe dichterbij de bevalling komt hoe groter ik dat “samen-slaap-gevoel” krijg en zodra je je hier in gaat verdiepen zie je ook meteen dat er ook hier nog veel verschillende keuzes zijn. Ga je voor de ledikant op je kamer? De kinderwagenbak? Een veilig klein wiegje? Pf lastig, want waar doe je nou goed aan?


Alles kunnen zien, horen, voelen en vooral je kleintje die ook in de nacht zo dicht bij je is lijkt mij toch wel een fijn gevoel. Nu moet ik wel zeggen dat we hier niet heel lang mee door kunnen. Kees werkt continue diensten dus moet ook vaak overdag slapen, waardoor het toch wel handig is dat hij “ zo snel mogelijk” naar zijn eigen kamer gaat, maar dit lijkt ons voor de eerste week/weken de beste en fijnste oplossing.

 

 

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor dit mooie, veilige en organic wiegje (https://www.ikbenmama.nl/slapen/co-sleepers/organic-knit-moses-basket-set-linen.html ). Naast dat deze mooi is, is het ook nog eens een bedje, mozesmand en reiswieg (tot 3/4 maanden) in 1. Ideaal als je het mij vraagt. 

Ik kan niet wachten hoe het er straks uit ziet als hij gevuld is met een hoopje geluk en liefde en ben vooral heel erg benieuwd hoe wij het “samen slapen” gaan ervaren.

 

Ook ben ik erg benieuwd hoe jullie hierin denken/dachten over het samen slapen en ervaringen hierin zijn.. dus laat het gerust weten! 

 

Liefs X

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.