Een blog met een vraag die vaak gesteld wordt; had jij meteen door dat je zwanger was? En laat ik maar gelijk duidelijk zijn; nee.. gewoon echt nee. En dat terwijl Kees het meteen riep en zeker wist.

Sowieso mogen wij enorm dankbaar zijn dat besef ik mij steeds meer. Ik was nog maar kort gestopt met de pil en tijdens onze reis door Zuid-Afrika hadden wij ons eerste echte serieuze gesprek erover (ik zelf was er al langer “klaar voor” dan dat Kees was en hadden samen afgesproken dat we het tijdens die reis eens goed zouden bespreken). Het was snel duidelijk, we zouden er “ voor gaan” lukte het niet dan zouden we het jaar erop gewoon weer een mooie rondreis maken en kwam het dan was het meer dan welkom.. We gaan het wel zien!

In 1 van de laatste weken van onze reis zei Kees bijna dagelijks: “volgens mij ben je echt zwanger hoor” waarop ik meteen zei: “ nee joh, die kans is zo klein, ga er maar vanuit dat het zeker minimaal 6 maanden gaat duren, dus de kans dat het nu in deze weken meteen raak is is zo klein”. Toch bleef hij bij zijn standpunt en hield hij vol dat het echt zo was. En ik? Ik ging uit van die maanden wachten..

TOTDAT; wij op het strand lagen in Kaapstad, wel gezegd een verlaten strandje waar wij samen wat lagen te zonnen (voor de gene die mij kennen, op mijn rug dus enorm platte buik) na een tijdje kwam er een moeder voorbij met een meisje van ongeveer een jaar of 3.. ze liepen ons voorbij, we lachte wat lief naar elkaar en het kleine meisje wees naar mijn buik en riep tot twee keer toe BABY! Kees en ik keken direct naar elkaar en schrokken wat.. zie je wel zei hij, het is echt zo. En oké ik moet toegeven dat ik nu ook wel ging twijfelen want waarom zou zo’n meisje dat zeggen? Er was namelijk verder helemaal niemand en ja ze wees echt naar MIJN buik..

Oke, naja laten we maar gewoon wachten tot we thuis zijn en dan zien we wel. Bij thuiskomst de test gehaald. Kees had inmiddels gewerkt, een nachtdienst en we zouden het doen zodra hij wakker was, maar die ochtend bleef ik er aan denken en ik kon echt niet meer wachten.. Het moet gewoon nu!! Ik deed de test, ging douchen en dacht ik kijk zo wel.. onder de douche stond ik op het puntje van mijn tenen te kijken naar de wasbak waar de test in lag.. en WAT?! Zie ik daar nou een tweede streepje?? Hij is licht, maar echt hij zit er…. Faaaack dat meisje heeft dus echt gelijk gehad.

 

Huilend liep ik naar de slaapkamer en wat denk je? Kees sliep al, maar een paar uren wachten dat kon echt echt echt niet dat was gewoon geen optie. Ik maakte hem wakker en liet het zien.

Zijn eerste reactie was “Luus, even serieus dat streepje is super licht, ik zie het bijna niet” Jaaaaa maar lief, anders is er echt echt geen streepje. En toen begon het toch bij hem ook door te dringen. Het was echt zo, rollercoaster van emoties en 1 ding is zeker dat kleine meisje vergeten wij nooit meer ;-)

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Liza Spruijt
6 maanden geleden

Super leuke blog♥️🐘🦓🐅